• Alexandre Vauthier couture fw 2017-2018

    Колекции категория 07 юли 2017

    С новата си модна колекция есен/ зима 2017-2018, Alexandre Vauthier дава знак за съживяването на върховните постижения и изобилието на висшата мода от 80-те години. Той показа своята колекция в галерията Grand Palais в Париж, като заложи на ретро блясък с огромни диско топки, надвиснали над модния подиум, които озаряваха с розови светлини и подчертаваха тъмното настроение на линията. Прозрачността и блясъка бяха сред основните акценти. „ Идеята е да се вземе най-доброто от миналото, за да се продължи напред“ – казва дизайнерът, за връщането си към блясъка на миналото.

    Модното шоу беше открито от Bella Hadid, която носеше изчистен, черен костюм с дълги ръкави, прозрачен в горната част, широки панталони и шапка – воалетка със сребърна бродерия.

    Alexandre Vauthier представи асиметрични, обемни и дискретно захванати на определени места дрехи, като използва сложни цветни ламета, приличащи на течен метал и дълбоки деколтета. Специалните секси ефекти, бяха подчертани също и от сако, което беше съчетано с къси панталони на точки от копринена органза и ефирни бели ризи „разрошени“ със замах. Всички тези прости идеи бяха перфектно изпълнени до върха на парижката показност, гарнирани с нежен финес. С една дума прекомерен шик.

    Въпреки видимото повторение на елементите в дрехите, всички модели бяха уникални и индивидуални. Липсваха от миналия сезон дънките от туид и рокерските якета, но за сметка на това преобладаваха малките черни якета от кашмир и коприна, които могат да се определят като едни от най-добрите му творения до момента.

    Блестящ черно – дантелен костюм, с розов лъскав колан; рокли в пастелни, метални или лъскави нюанси, прилепнали по тялото и елегантна черно-бяла органза, представляваща асиметрична рокля – скъсена в предната част, бяха новости които Alexandre Vauthier ни показа.

    Аксесоарите, включваха лъскави, сякаш метални обувки, прилепнали шапки и големи обеци с асиметрични кристали, наподобяващи полилеите от 80-те години. Vauthier ни представи също и широки панталони с висока талия, съчетани с метални ботуши.

     

    Модното шоу беше закрито отново от Bella Hadid, която този път беше облечена в блестящо –сребърна рокля, с широко изрязано деколте и дълбока цепка в предната част на роклята, която тя придържаше, за да стои затворена.

    Модното шоу с богат разцвет на дизайни и непринудени секси визии, привлече много модерни клиенти, готови да бъдат неустоими, привлекателни и екстравагантни, носейки тоалетите на Alexandre Vauthier, за една нощ в Париж.

     

     

    Автор: Анна Декова

    Снимки: Alex Manchev

   Няма открити резултати
   Няма открити резултати