• Chanel cruise collection 2017/2018

    Топ новини 04 май 2017

    В новата си круиз колекция, представена на 3-ти Май в Париж, Карл Лагерфелд търси вдъхновение в самото начало на културата. Гръцката Античност, люлката на цивилизацията, красотата и модерността, лежи в основата на новата колекция. „Критерия за красота в древна и след това класическа Гърция е все още актуален. Никога в историята не е имало по-красиво представяне на жените. В основата на всичко лежи красотата света, неговата сила и непредсказуемост” – споделя Лагерфелд.

    Меки драперии и елегантни въздушни силуети обличат „богинята” на Шанел в нежни материи като туид, дантела, креп и лен. Гръцки ръкави и драпирани рамене красят моделите и се спускат свободно, за да открият своя контраст в подчертани с колан талии. Тук детайлите са ключови: копчета, гравирани със сови, митичният символ на мъдростта, принтове с коронки и дъбови листа  си правят компания с емблематичните за бранда камелии.

    Бижутата, които Лагерфелд създава за колекцията допълват „античната” атмосфера. Те включват гривни и колиета във формата на обков за ръцете и шията. Красиви амфори се появяват под формата на малки и големи кожени раници. Клъчовете са създадени, от драпирана кожа или бронзови екзотични принтове. Чантата Габриел, също намира своето място в модерната, антична колекция, създадена от кожа, с пришити плетени сови и антични вази.

    .

    Бижуто в колекцията, обаче, се оказаха обувките. Лагерфелд създава модерен прочит на прочутите римски сандали с връзки стигащи до самите колене и токове във формата на антични колони.

    .

    С тази колекция Лагерфелд създава истински диалог във времето и пространството. Цикладско синьо и искрящо бяло намират своето място в красиви А-образни рокли. Простотата на свободно падащата ленена рокля е раздвижена с множество пъстроцветни камъни.  

    .

    Античността среща модерното в новата круиз колекция на Шанел, създадена за всяка съвременна богиня. 

     

     

    Статията подготви: Христина Лозанска

    Снимки и прес информация: Chanel @ Paris

   Няма открити резултати
   Няма открити резултати