• Chanel Ready-To-Wear Fall 2017

    Топ новини 08 март 2017

    Едно от нещата, в които можем да бъдем сигурни е, че Карл Лагерфелд умее умело да улавя новините на деня. Точно това прави и с последната колекция есен-зима на любимия Шанел. Именно във връзка с откритието на НАСА, за седемте нови планети, подобни на нашата Земя, Лагерфелд превръща Grand Palais в истинска космическа станция. Там, в основата на огромна космическа ракета, 90 модела достигат звездите, облечени в творенията на дизайнера. 

    Екипажът на космическия кораб Шанел е един от най-стилните в историята. Носещи бляскави ботуши с открояващи се върхове, туники от туид с огромни яки, костюми от сребърна кожа  и шалове с металически елементи. Под полите, роклите и палтата от туид, бермуди допълват силуетите в черно, бяло, сребрно и сиво, с лек намек за ярък цвят. Проблясъци на синьо и виолетово идват от декорациите с пайети и кристали. 

    .

    Когато достигнат до тъмната страна на луната, появяват се елегантни вечерни рокли и блузи в черно-бял шифон, декорирани с астронавтски мотиви. Играта с гравитацията започва с яките, украсени и кръгли, напомнящи пръстените на Сатурн. Мотиви на затъмнение откриваме върху плетива и сатенени рокли. Стане ли въпрос за аксесоари, чантата BOY CHANEL намира своето място на подиума, украсена с бляскави небесни мотиви. Клъчовете са в ХХL размер, появяват се  чантички – сателит, а известната чанта Gabrielle идва в кожа, цвят металик. 

    .

    Спектакълът на сезона завърши с пиротехника и истинското политане на космическа станция Шанел във въздуха. Карл Лагерфелд за пореден път показа таланта си да превръща модата в произведение на изкуството.

     

     

     

    Статията подгтотви: Христина Лозанска

    Снимки и прес информация: Chanel @ Paris

   Няма открити резултати
   Няма открити резултати