• Iris Van Harpen Haute Couture Fall 2017/2018

    Колекции категория 13 юли 2017

    Ирис ван Херпен е уникален дизайнер. Десет години след като започва да представя авангардната си мода в Амстердам, тя отпразнува годишнината си с шоу в Париж по покана на Федерацията на Френската висша мода. И как иначе. Кой друг дизайнер на висша мода срязва метала в тънки геодезични розетки с нажежаема жичка и ги формира заедно във футуристични ролки?

     .

    Основни акценти в колекцията на Ван Херпен през този сезон са водата и въздуха, както и плавността на двата природни елемента. В колекцията се появява органза, декорирана с прави линии, а след това се разплита да създаде вълнообразни шарки върху халати, подобни на рокли. Тесни колони от сребърно разтеглив плат са лазерно нарязани в морски шарки, за да постигнат подобен вълнообразен външен вид.

     .

    Цялата колекция на Ирис ван Харпен създава едно ефирно усещане за лекота и сила, каквито могат да осигурят само бурното море и свободния вятър, истинска сензация. Самата дизайнерка споделя за колекцията си: „За мен това беше едно наистина емоционално пътешествие и се надявам да е такова и за публиката.”

    .

     

     

    Автор: Христина Лозанска

   Няма открити резултати
   Няма открити резултати