• Schiaparelli – Висша мода есен/зима 2017-18

    Колекции категория 08 юли 2017

    Elsa Schiaparelli разполага с кръг от жени, които се въртят около нея. Вдъхновяващи и вдъхновени, те са били музи и често партньори на велики художници. Понякога самите артисти, помагали много за съдбата на своите любовници или протежета до толкова, до колкото те измисляли собствената си съдба. Завладяни от вътрешната си сила, тези жени са водели увлекателен и модерни живот. Бунтували се срещу консерватизма и премахвали социалните граници, чрез своето себеизразяване в това женско общество.

    Предизвикателно заложените идеи дават глътка свеж въздух – като кислород, за да се поднови и с лекота да кристализира в стилно движение. Сливането на чувственост, интензивност, свежест и женственост дава нов живот на твърд, но деликатен характер.

    Силуетите този сезон са леки. От тяхната изисканост и финес лъха чистота  и изтънченост. Изящното усъвършенстване на изпъкналите силуети контрастира с привидно деконструирани рокли, които приличат на абстрактни композиции.

    Яке с естествени линии загатва картините на Пикасо, докато копринения шифон разположен в цветни парчета предизвиква Rothko.

    Завладяващи погледа колани, яки и гривни с изящна и взривяваща изработка. Роклите са направени от пластове коприна с бродирани стъклени нишки, преплетени като паяжина, подобни на дантела, ефирна органза и тюл ruché. Поглъщащо кадифе и намачкано ламе, добавят живот и ефирно движение.

    Призматичната светлина се изразява, чрез прозрачност и безкрайните отраженията на кристали Swarovski, втъкани в преливащи бродерия. Отразяващия в меки нюанси блясък на опал, контрастира с пръски от черно, бяло и ярко розово върху бижута оформени, като катинари, продупчени сърцата и слънца.

     

    Статията подготви: Анна Декова

   Няма открити резултати
   Няма открити резултати