• Viktor и Rolf – Висша мода есен/зима 2017 Кукли в действие

    Колекции категория 24 юли 2017

    С колекцията есен/зима 2017, Viktor и Rolf представят парад на Висшата мода на действащи кукли. Тези истински кукли формират сюрреалистичени, но все пак интересни и модерни дрехи, изобретени от Viktor и Rolf.

    Това са талисмани, които присъстват в свят, който е творчески разнообразен и екологично осъзнан.

     

    Техните дрехи, вдъхновени от стереотипния и непокорен зeмен вид, се състоят от пухкаво яке, дънки и тениска, оформена с микс от изображения на емблематичния д-р Martens и обичайните чехли на Viktor и Rolf.

    Различните елементи на кукла, включително покритите с плат лица и тела, са фрагментирани и смесени в екстремни творения.

     

    Под ръководството на Viktor и Rolf, пухкавото яке се трансформира и преминава в сюрреалистична метаморфоза. Утвърдения уличен стил се омекотява, чрез обемните Haute Couture фигури. Асиметрични поли и подвижни панделки, къдрици и волани създават угелемен силует, който завършва с висока талия. Всички дрехи са подплатени и изработени от японска високотехнологична тъкан. Самите подплънки се използват за сюреалистичен ефект – чрез тях буквално се запълва всичко и формите на тялото се променят, като изграждат мащабен силует.

     

    Модните художници Viktor и Rolf, продължават да изследват идеята за смесване на идеалите от предишните две колекции на Haute Couture, където съществуващите елементи са използвани за създаването на нещо ново. Множество тъкани, стари и нови, скъпи и евтини, са комбинирани в декоративни мотиви, украсяващи поредицата от якета Haute Couture.

     

    Смесицата служи за символизиране на желание за хармония и за създадване на единство, чрез разнообразие. Колекцията е обединяваща, независимо от цвета, националността, възрастта или произхода.

     

    Статията подготви: Анна Декова

   Няма открити резултати
   Няма открити резултати